dinsdag 2 april 2013

Herman vergeet ik nooit



Achternichtje Ada gaat deze zomer met World Servants naar Ghana. Ik lees over allerlei acties om aan geld te komen. Gisteren zag ik haar vader - die ook mee gaat, ik neem aan als leiding - verkleed over Facebook draven. Als ouders doe je soms de gekste dingen.....

Zo is Elske ooit met een groep op pad geweest naar Tanzania. Jaap-Willem ook, later. 
Dat geldprobleem herken ik. De meest ludieke en bewerkelijke actie vond ik wel het uitzetten van Herman het vriendschapsbrood. Elske verzocht de gastadressen Herman te verzorgen, te vermenigvuldigen en op de Braderiedatum van de kerk terug te bezorgen. Met een keurig complete stamboom verkocht ze het eindproduct voor 1 euro per stuk. Leuk idee. Of het 100% effectief was laat ik in het midden, iedere euro telt mee en je moet opvallen om er aan te komen.

Er was echter één minpuntje: daags voor de braderie verdween Elske naar een trainingsweekend van Livingstone. Daar was ik mooi klaar mee. 
Onze deurbel blééf gaan, negentig porties Herman werden thuisbezorgd. Ik stalde ze in het onderhuis op de tredes van twee uitgezette keukentrappen - en overal waar nog plek was. Voordat ik naar bed ging moest ik ieder bakje nog even omroeren want anders rees Herman zijn pan uit, en 's morgens idem dito. 
Over ieder bakje kwam een katoenen lapje met een elastiekje: het verkocht best aardig en de rest verdween in de vriezer. Daar hebben we nog maanden van gegeten, en tot mijn verrassing verkocht ik af en toe zelfs nog Herman aan de deur.
Nee, Herman vergeet ik nooit. 

Wie Ada en haar groep wil sponsoren kan hier terecht!

(en hier vind je Herman terug)